Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι τα Τέμπη είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τους Έλληνες πολίτες, σχολιάζοντας τις κινήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διεύρυνση των ευθυνών για το δυστύχημα.

«Όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Για «κρεσέντο χυδαιότητας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη να μιλάει για «πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας» καλώντας παράλληλα τον υπουργό Εργασίας «να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων».

Σφοδρή επίθεση και από το ΠαΣοΚ

Από την πλευρά του το ΠαΣοΚ, καταλογίζει στον κ. Γεωργιάδη «κυνισμό και αλαζονεία»:  «Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη. Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν. Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του. Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας. Το απέδειξε, όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Αιχμές και από συγγενείς θυμάτων

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδερφό του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη λέγοντας ότι «ρωτάει ο Άδωνις Γεωργιάδης να κάνει ‘πείραμα΄ ο Real, να μάθει πόσοι από τους 100 ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Θα του πω εγώ. Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

Αποσαφήνιση από Βορίδη

Για τα όσα είπε ο υπουργός μίλησε στο Mega, ο Μάκης Βορίδης, θέλοντας να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας ότι: « Προφανώς η υπόθεση είναι προς διερεύνηση. Αυτή η υπόθεση θα απασχολήσει το κοινοβούλιο. Αυτό που λέμε είναι πως μία πολιτική επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε προεκλογικά και κρίθηκε από τις εκλογές. Δεν λέω πως δεν πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε μία προτεραιότητα, πως η ακρίβεια απασχολεί πιο πολύ. Εφόσον το κρίνει το κοινοβούλιο θα υπάρξει και διερεύνηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικό. Αυτό που έχουμε πει είναι πως θα ακολουθηθεί η δέουσα δικαστική διερεύνηση, η οποία ακολουθείται»

Η αναδίπλωση Γεωργιάδη

Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο υπουργός Εργασίας προχώρησε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι δεν είπα ποτέ ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη» δηλ για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία».