Τη βεβαιότητα πως «δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους» να εκλέξουν δήμαρχο τον Χάρη Δούκα έναντι του Κώστα Μπακογιάννη εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναπαρήγαγε στο Χ τη δήλωση του νεοεκλεγέοντος δημάρχου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία «καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους», χαρακτηρίζοντάς την «φαιδρή» με δεδομένο ότι φρενάρει την πρόοδο των εργασιών στην πλατεία Εξαρχείων για τη νέα στάση του μετρό.

Νωρίτερα, άλλωστε, είχε προκληθεί ένταση μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κοπή των δέντρων και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν τις εργασίες των αρμόδιων συνεργείων.

«Εύχομαι να βγω ψεύτης», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ίδια ανάρτησή του για τον Χάρη Δούκα υποστηρίζοντας πως «το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί» και ότι «θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

Ο Χάρης Δούκας επανήλθε και με δήλωσή του στην ΕΡΤ επανέλαβε πως «δεν μπορεί ένα φιλολαϊκό και φιλοπεριβαλλοντικό έργο, όπως είναι το Μετρό, να συνδέεται με την καταστροφή πρασίνου».

Γι’ αυτό και κάλεσε «όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν πως κάθε δέντρο που χάνεται στην πλατεία Εξαρχείων αντικαθίσταται άμεσα στην περιοχή. Αυτή είναι και η δέσμευσή μου από 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνω».