Νωρίτερα «ξεπαγώνουν» οι τριετίες και το βασικό κριτήριο για την απόφαση αυτή του υπουργείου ήταν η ακρίβεια και η ανάγκη να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, όπως είπε μιλώντας στον Real Fm ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. «Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι τριετίες «ξεπαγώνουν»» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ανεργία μειώνεται διαρκώς και τα προγράμματα κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «τρέχουν» με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η κυβέρνηση δρα συνολικά. «Είναι εντολή του πρωθυπουργού να δώσουμε τη μάχη μας και την δίνει ο καθένας με τον τρόπο του. Η ακρίβεια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα αυτό είναι μεγάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ