Συζήτηση με τον Φράνσις Φουκουγιάμα, στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Athenaeum Intercontinental είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα δεν εξαρτάται από τα κινεζικά κεφάλαια καθώς η Κίνα δεν είναι μεγάλος επενδυτής στην Ελλάδα, τόνισε όμως ότι η «επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι πετυχημένη».

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Η Κίνα δεν είναι ένας σημαντικός επενδυτής για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει κάνει μόνο μία σημαντική επένδυση στο Λιμάνι του Πειραιά πριν από χρόνια, η οποία βεβαια συνολικά ήταν επιτυχημένη. Η Ελλάδα δεν εξαρτάται από κινεζικά κεφάλαια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ταξίδι στο Πεκίνο κατά το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου. Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα στην ουσία αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια, κατά το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ.