Επανέρχεται στην καθημερινότητα των πολιτών οι κατά καιρούς σε έξαρση τηλεφωνικές απάτες κατά τις οποίες επιτήδειοι εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά επιχειρούν και σε πολλές περιπτώσεις το καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τα θύματά τους, με το πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.

Το χρονικό της τηλεφωνικές απάτης

Πριν λίγες μέρες ένας άνδρας, τηλεφώνησε σε 83χρονη προσποιούμενος τον ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και της είπε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιούταν τη κόρη της 83χρονης και μάλιστα από την φωνή τους έδειχνε ότι βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Με την επικοινωνία αυτή η 83χρονη βρέθηκε σε κατάσταση πανικού αναφορικά με την υγεία της κόρης και παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 5.900 ευρώ. Τα χρήματα παρέλαβε 64χρονος αλλοδαπός. Στη συνέχεια και αφού αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε, ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές για ότι της συνέβη.

Αμέως μετά το γεγονός και την έναρξη της αστυνομικής προανάκριση προέκυψε ότι την ίδια ημέρα στην ίδια πόλη, την Κοζάνη, σημειώθηκαν άλλες έξι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, ηλικίας από 43 έως 82 ετών, με την ίδια ακριβώς μέθοδος, από το ίδιο ακριβώς πρόσωπο και τους συνεργούς του.

Στις περιπτώσεις αυτές τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν.

Από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης βρέθηκε στην κατοχή του 64χρονου και κατασχέθηκε κόσμημα αξίας περίπου 700 ευρώ, το οποίο αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στην 83χρονη. Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 64χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ