Λαμπερή ήταν βραδιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης η οποία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίον το βράδυ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός έχει οργανώσει μια ξεχωριστή βραδιά ΣΕΦ όπου θα αποσύρει την «βαριά» φανέλα με το Νο7.

Οι Πειραιώτες έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις, για μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία, ενώ  θα ακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο πρόλογος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ  στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου στο λαμπερό gala που διοργανώθηκε, πλήθος μεγάλων προσωπικοτήτων παρευρέθηκαν προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα δει τη φανέλα του με το νούμερο 7 να αποσύρεται ψηλά στον ουρανό του Στάδιού Ειρήνης και Φιλίας σε μία λαμπερή εκδήλωση για το ελληνικό μπάσκετ.

Το παρών στην βραδιά έδωσαν δοξασμένες «φιγούρες» των ευρωπαϊκών γηπέδων όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Πέρο Άντις, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο άλλοτε προπονητής του στον Ολυμπιακό, Γιάννης Σφαιρόπουλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Παρθενόπουλος.

Ο ατζέντης, Μίσκο Ραζνάτοβιτς ήταν επίσης προσκεκλημένος, ενώ την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο Κώστας Καραπαπάς και ο Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος και της Εταιρικής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης έδωσε το παρών, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Για το τι σημαίνει η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη ως αθλητής ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Καταρχήν είναι μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που κατά την γνώμη μου έχει φορέσει τη φανέλα του και είναι μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό».

«Μία τέτοια τιμή σήμερα και αύριο δείχνει το μέγεθος του συλλόγου μας. Σαν προσωπικότητα, όλη η Ευρώπη μιλάει γι’ αυτόν, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Είμαι χαρούμενος, εάν αυτός είναι χαρούμενος σήμερα».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη από το λαμπερό gala

«Την έκπληξη που μου έκανε ο Σάσα θα τη θυμάμαι για μια ζωή. Δεν το ήξερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν και σε όσους δεν κατάφεραν. Έχουν την αγάπη μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους για την τιμή που μου κάνουν».

«Σημαίνει πάρα πολλά. Είμαι ευλογημένος. Πιστεύω ότι ήρθα σε μία ομάδα για να κερδίσουμε μαζί, να κάνουμε ξανά μεγάλη την ομάδα και να κερδίσουμε τίτλους. Μέσα από τόσες δυσκολίες που περάσαμε τα καταφέραμε.

Έκανα φίλους ζωής, έχτισα μια σχέση με τον κόσμο που πραγματικά δεν ξέρω εάν την έχουν νιώσει άλλοι αθλητές σε αυτό το μέγεθος. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έχω αυτή τη σχέση με τον κόσμο.

Έχτισα μια εκπληκτική σχέση με τους προέδρους. Ποτέ στη ζωή μου δεν πούλησα οπαδιλίκι, προσπάθησα με τη δουλειά, την αφοσίωση και τον σεβασμό μου να κερδίσω τη θέση μου στον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Πάντα σεβόμουν τους πάντες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε με τον Ολυμπιακό και ευλογημένος για αυτή την τιμή που μου κάνουν οι πρόεδροι και η οικογένεια του Ολυμπιακού. Να αποσύρουν τη φανέλα μου σε ένα τέτοιο διήμερο.

Έχουμε ξαναδεί να αποσύρουν φανέλες, αλλά αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό. Το βλέπετε όλοι και τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».