Στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου παραβρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν το δάσος της Δαδιάς και να δώσει μήνυμα αισιοδοξίας για τα πόσα μπορούν να γίνουν από τη συλλογική προσπάθεια.

«Θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης. Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή, να σας βοηθήσουν να γίνετε υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες, που θα σέβονται και θα υπολογίζουν το διπλανό τους, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα φροντίζουν το περιβάλλον, την πηγή ζωής όλων μας» είπε στους μαθητές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Ο τελευταίος καιρός δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας. Καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβησαν σε πολλά μέρη. Στον τόπο σας η φωτιά κατέκαψε ένα μεγάλο τμήμα του πανέμορφου δάσους της Δαδιάς, κάτι που μας πληγώνει όλους. Δεν πρέπει, όμως, να απελπίζεστε. Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί, γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα του, ώστε τα δάση να ξαναπρασινίσουν και η γη να ξανακαρπίσει και το χαμόγελο να γυρίσει στα χείλη όλων και πάλι. Σας εύχομαι μία καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο».

«Σας αισθανόμαστε σαν δικό μας άνθρωπο»

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε πως με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της και το ενδιαφέρον για τον Έβρο και αποδεικνύει ότι σκέφτεται τους κατοίκους της περιοχής.

«Σας αισθανόμαστε σαν δικό μας άνθρωπο και μας έχετε συγκινήσει με την αγάπη και με το ενδιαφέρον σας. Και εγώ προσωπικά έχω ζήσει και το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που κινδύνευσε και καταστράφηκε τόσο μεγάλο τμήμα του δάσους», σημείωσε ο κ. Καλακίκος.

«Η περιοχή έχει εξέλθει από μία δοκιμασία και το σχολείο είναι ο πυλώνας της γνώσης, όμως αυτή η αποστολή φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι τα παιδιά είδαν να καίγεται ένα δάσος. Είδαν τους γονείς να αγωνιούν, να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Είναι ένα βίωμα, μία εμπειρία ζωής που πιστεύω μέσα από το σχολείο θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν» είπε ο δήμαρχος.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός υπογράμμισε ότι είναι νωπές οι πληγές από τις πυρκαγιές στην περιοχή και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί στήριξη για τον πολύπαθο λαό του Έβρου.

Μετά τη λήξη του αγιασμού η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Πριν αναχωρήσει από το Σουφλί η κ. Σακελλαροπούλου φύτεψε συμβολικά μια μουριά στο Πάρκο Μουριάς.