Η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Παράλληλα, στους 11 έφτασαν οι νεκροί, καθώς εχθές Σάββατο (9/9) βρέθηκε η σορός του ενός άνδρα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 6 Σεπτεμβρίου από το Πάλτση Πηλίου.

Ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται πλέον στους έξι.

Καρδίτσα, Βόλος και Λάρισα παραδόθηκαν στη μανία του Daniel

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή σε Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα. Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτοι, ενώ υπάρχουν παντού νερά και λάσπες.

Στα ύψη παραμένει η αγωνία για τον Πηνειό, ο οποίος έχει υπερχειλίσει σε κάποια σημεία, οδηγώντας ακόμα και σε εκκενώσεις περιοχών.

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον απεγκλωβισμό πολιτών

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων γίνεται με βάρκες, καθώς το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, και όλα έχουν καλυφθεί από νερό και λάσπη.

Για το τιτάνιο έργο των Πυροσβεστικών που εργάζονται αδιάκοπα για την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση των κρίσεων μίλησε ο πρόεδρος ένωσης αξιωματικών ΠΣ Κώστας Τσίγκας

«Οι φυσικές καταστροφές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, είναι ένα καινούριο δεδομένο το οποίο είναι έντονο. Η σφοδρότητα του φαινομένου δημιούργησε προβλήματα σε όλον τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή, ήδη οι συνάδελφοι είχαν επανδρώσει τα οχήματα, ήδη υπήρχε ανάκληση αδειών του προσωπικού από τις πυρκαγιές, άρα όλα τα μέσα, τα υλικά και οι διαδικασίες από το ΠΣ ήταν δεδομένες και έγινε πλήρης ανάπτυξη», είπε αρχικά.

«Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν τις εικόνες όπως τις βλέπουμε, οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα από το νερό. Συνεχίζονται οι συνεχείς διασώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσίγκας.

Γιάννουλη Λάρισας: Διασωθήκαν 4 πυροσβέστες και 4 πολίτες μετά από ανατροπή 2 διασωστικών λέμβων

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο κ. Τσίγκας.

«Χθες το βράδυ γυρίσαμε από τη Γιάννουλη. Είναι μία περιοχή πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ, εκεί βγαίνει η κοίτη του ποταμού Πηνειού κι είναι ορμητικά τα νερά και έγιναν ακόμη περισσότερο όσο περνούσε η ώρα. Όλες αυτές οι διαδικασίες με τις βάρκες και τις μηχανές, οι προπέλες μπορεί να πιάσουν διάφορα πράγματα λόγω των φερτών υλικών. Έσβησε η μία μηχανή, ο κινητήρας με αποτέλεσμα να τουμπάρει μία βάρκα. Ευτυχώς οι συνάδελφοι είχαν σωσίβια και με τους πολίτες σηκώθηκε drone και πλησίασε άλλη βάρκα».