Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από τη κακοκαιρία Daniel, καθώς βρέθηκε η σορός του ενός άνδρα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, η οποία ανήκει σε 77χρονο που ήταν αγνοούμενος από τις 6 Σεπτεμβρίου από το Πάλτση Πηλίου.

Ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται πλέον στους έξι.

Ειδικότερα:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Αλλεπάλληλα «112»

Την ίδια ώρα μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα με τη στάθμη του Πηνειού, με μηνύματα του 112 να ειδοποιούν κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές. Ο λόγος για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Νάματα και Ελευθέριο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Ελευθέριο και Νάματα καλούνται να απομακρυνθούν προς Λάρισα, ενώ εκείνοι της περιοχής Αλεξανδρινή να κατευθυνθούν προς Ομόλιο.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι σε 33 περιοχές λόγω του κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αυτές οι περιοχές είναι: Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Δήμητρα, Νεοχώρι,, Καστρί, Αμυγδαλή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό Κουλούρα, Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.

3.443 διασώσεις

Την ίδια ώρα, με αμείωτο ρυθμό, οι διασώστες συνεχίζουν τους απεγκλωβισμούς. Συνολικά 3.443 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Πλημμυρίζει και η λίμνη Κάρλα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία μετά από μήνυμα του 112 που έλαβαν από την Πολιτική Προστασία λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στο θεσσαλικό κάμπο.

Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο, και το νερό καταλήγει στη λίμνη Κάρλα της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η νοτιοανατολική πλευρά της θεσσαλικής πεδιάδας προς τη Μαγνησία.

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και σε συνέχεια του μηνύματος 112 που έλαβαν οι κάτοικοι του Δήμου, προειδοποιώντας τους για πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τις επόμενες ώρες συστήνει  όπως «όλοι οι κτηνοτρόφοι να μετακινήσουν τα ζώα τους σε υψηλότερα σημεία άμεσα ή να τα απομακρύνουν προς άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση».