Νέα μηνύματα του «112» εστάλησαν σε Αλεξανδρινή, Ελευθέριο και Νάματα με τα οποία οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν από τις εν λόγω περιοχές, καθώς η στάθμη του Πηνειού συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Ελευθέριο και Νάματα καλούνται να απομακρυνθούν προς Λάρισα, ενώ εκείνοι της περιοχής Αλεξανδρινή να κατευθυνθούν προς Ομόλιο.

Νωρίτερα, το «112» ήχησε σε 36 περιοχές με σκοπό οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Αυτές οι περιοχές είναι: Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Αμυγδαλή, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό Κουλούρα, Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.

Επτά οι αγνοούμενοι

Την ίδια ώρα στους επτά αυξήθηκε ο αριθμός των αγνοούμενων από την κακοκαιρία Daniel, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Στους τέσσερις που είχαν ανακοινωθεί επίσημα προστέθηκαν ένας 58χρονος στο Πέτρινο Καρδίτας, μια 85χρονη και ο γιος της 65 ετών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Ειδικότερα:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 06-09-2023 αγνοείται ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Έχουν γίνει 2.806 διασώσεις πολιτών

Την ίδια ώρα, με αμείωτο ρυθμό, οι διασώστες συνεχίζουν τους απεγκλωβισμούς. Σε 350 διασώσεις έχουν προχωρήσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις από τις 7 το πρωί μέχρι πριν από λίγο όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που έγινε από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός,  από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) έως τις 7 το πρωί του Σαββάτου (9/9) έχουν πραγματοποιηθεί 2806 διασώσεις πολιτών ενώ έχουν καταγραφεί 7700 συμβάντα.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.