Είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Πόσοι αστυνομικοί φυλάνε τα αποκαλούμενα «υψηλά πρόσωπα». Γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους.

Οπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Γιάννης Οικονόμου ετοιμάζει σοβαρές αλλαγές στο σύστημα διάθεσης αστυνομικών για την ασφάλεια υψηλών προσώπων.

Μάλιστα η σχετική παρέμβαση αναμένεται να ανακοινωθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Σε τί θα συνοψίζετε; Θα μπει ψαλίδι και θα αξιολογηθούν εξ αρχής οι λόγοι που 3.500 αστυνομικοί είναι στη φύλαξη των «VIP» και όχι στους δρόμους.

Κατά την ίδια πηγή, ο Γιάννης Οικονόμου πληροφορήθηκε μόλις προσφάτως πως ανάμεσα στους επιχειρηματίες στους οποίους είχαν διατεθεί αστυνομικοί της ασφάλειας υψηλών προσώπων, συγκαταλέγεται και ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, που το όνομά του έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και μάλιστα είχε δίπλα του του ίδιους αστυνομικούς φρουρούς ήδη από το 2014. Αλλά είναι και άλλοι υπόδικοι και καταδικασμένοι επιχειρηματίες που έχουν δίπλα τους αστυνομικούς που τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Και αυτή τη φορά φέρεται να υπάρχει πολιτική βούληση για να μπει τέλος σε αυτή τη κατάντια…