Διπλοβάρδια φαίνεται πως έκαναν αστυνομικοί σε νησί των Κυκλάδων, όπως διαπίστωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς κατόπιν συνεννόησης με ιδιώτες φύλαγαν τα σπίτια τους ακόμη κι εν ώρα υπηρεσίας.

Μάλιστα εκ της έρευνας και όπως ανακοινώθηκε σχετικώς διαπιστώθηκε πως «είχαν συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους». Με αυτόν τον τρόπο αποκόμιζαν «παράνομο οικονομικό όφελος», φροντίζοντας ν’ αυξάνουν το εισόδημά τους.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η παράνομη δραστηριότητα των εμπλεκόμενων αστυνομικών, είχε προηγηθεί η αρμόδια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και μαζί το αποδεικτικό υλικό από την προανάκριση και την παρακολούθηση.

Τρεις οι αστυνομικοί, διάφορα τα αδικήματα

Πρόκειται για τρεις αστυνομικούς, από τους οποίους οι δύο δόκιμοι Αστυφύλακες. Όλοι τους συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Συγκατηγορούμενοι των τριών αστυνομικών είναι ακόμα τρεις συνάδελφοί τους, που επίσης υπηρετούν στο ίδιο νησί.