«Φούσκα» θεωρούν, στην πλειονότητά τους, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ τον Στέφανο Κασσελάκη. Η ίδια εικόνα φαίνεται να υπάρχει και στη Χαριλάου Τρικούπη παρά το γεγονός ότι οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αποφεύγουν κάθε συζήτηση στο πλαίσιο της μη εμπλοκής στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε ούτε με τον κ. Κασσελάκη ούτε με κάποιον άλλο από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν οι επιτελείς του προέδρου του ΠαΣοΚ.

Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις, στους κόλπους των βουλευτών και των στελεχών δίνουν και παίρνουν. «Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται περί φούσκας. Αρκεί να τον ακούσεις για λίγα λεπτά για να αντιληφθείς τα ιδεολογικά και προγραμματικά του κενά» αναφέρει στο «Βήμα» έμπειρο στέλεχος του κόμματος και υπογραμμίζει.

Τίποτα καινοτόμο

«Δεν έχουμε ακούσει κάτι πρωτοποριακό ή καινοτόμο. Και δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο οι αναφορές ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη ή ξέρει καλύτερα οικονομικά από τον Μητσοτάκη».

Αυτό που κάνει εντύπωση και δημιουργεί διάφορες σκέψεις είναι η μεγάλη προβολή του από τα Μέσα ενημέρωσης. «Επί ενάμιση μήνα τρεις υπουργοί των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν προεκλογικό αγώνα και δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ούτε μονόστηλο. Ξαφνικά, με την εμφάνιση Κασσελάκη η εκλογική διαδικασία απέκτησε ενδιαφέρον αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τη δική του παρουσία».

Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για αυτή την υπερπροβολή του κ. Κασσελάκη. Η κοινή συνισταμένη είναι ότι «δεν είναι αντίστοιχη του πολιτικού του μεγέθους και των θέσεων που παρουσιάζει».

Η ανάγκη του κόσμου για κάτι καινούργιο

Υπάρχει πάντως και μια άλλη ανάγνωση που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ο κ. Κασσελάκης θεωρείται μεν «φούσκα που υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ» δεν παρουσιάζει θέσεις για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά του ήττα στις εκλογές αλλά δεν περνάει απαρατήρητο ότι «πουλάει». Αυτό, αν μη τι άλλο, όπως επισημαίνεται, «δείχνει την ανάγκη του κόσμου για κάτι καινούργιο και λαμπερό».

Λογικό ως ένα βαθμό αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο. Και αυτό γιατί μεταφέρεται το κέντρο βάρους στο life style και όχι στην ουσία που είναι οι πολιτικές θέσεις. «Θα βλέπουμε το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο των πολιτικών. Το αν ένας πολιτικός είναι ομοφυλόφιλος η ετεροφυλόφιλος και το αν ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας λίγο αφορούν τη δυνατότητα του να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες».

Ποιος θα είναι ο αντίπαλος στις Ευρωεκλογές

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης «πουλάει» θεωρείται, από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΠαΣοΚ «φούσκα που στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες θα ξεφουσκώσει». Τι προβλέπουν; Ότι αν και ο «πλέον πολιτικός υποψήφιος» είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νήμα θα κόψει η Έφη Αχτσιόγλου. Αυτή, εκτιμούν, θα είναι η αντίπαλος στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της ηγεμονίας στην Κεντροαριστερά.