Ο Έβρος καίγεται για 13η μέρα, και η φωτιά «καταπίνει» τη Δαδιά, έναν από τους σπανιότερους δρυμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης, που θεωρείται πια πολύ δύσκολο να αναγεννηθεί.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, με τα πιο δύσκολα μέτωπα να είναι στους οικισμούς Σιδηρώ και Γιαννούλη, όπου επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα. Μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τις κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μάλιστα χθες (30/8) μήνυμα εκκένωσης από το 112 στάλθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στο Σιδηρώ, για να απομακρυνθούν προς το Μέγα Δέρειο αλλά και από την περιοχή Γιαννούλη να εγκαταλείψουν προς Σουφλί.

Στα Φάρσαλα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις περιοχές Σκοπιά και Ανάβρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθεια για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης συνδράμουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.