Κρανίου τόπος έγινε η Δαδιά εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και 12 μέρες στον Έβρο, εξαφανίζοντας το πράσινο τοπίο, που έχει δώσει τη θέση του στο απόλυτο μαύρο.

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο από το πριν και το μετά την επέλαση του πύρινου μετώπου και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, καθώς άλλος ένας πνεύμονας πρασίνου καταστράφηκε στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται για 12η μέρα στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίρκη, όπου σημειώνονται συχνές αναζωπυρώσεις.

Έως τις 28 Αυγούστου (12:28 τοπική ώρα) τα νέα δορυφορικά δεδομένα, που έγιναν διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκαναν λόγο για 808.000 καμένα στρέμματα, δίνοντας στη συγκεκριμένη φωτιά τον χαρακτηρισμό της μεγαλύτερης δασικής πυρκαγιάς των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.