Παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία μια συνηθισμένη διαδρομή με ασανσέρ σε πολυκατοικία στην πόλη Changsha της επαρχίας Hunan στην Κίνα.

Ο ανελκυστήρας παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και έκανε ελεύθερη πτώση, εκσφενδονίζοντας στον αέρα τρεις επιβάτες, όπως δείχνει το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

«Σταμάτησε ενώ κατέβαινε. Κόλλησε και δεν κουνιόταν» είπε ο τρομοκρατημένος Li, ο οποίος ζει στον 25ο όροφο της πολυκατοικίας. Τότε προσπάθησε να πατήσει το κουμπί για να πάει σε άλλο όροφο, αλλά όλα τα φώτα στον πίνακα έσβησαν. Και μετά το ασανσέρ «βούτηξε» στο κενό.

Μελανιές και κατάγματα

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μελανιές και κατάγματα στα οστά, σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Post.

«Αν υπήρχαν ηλικιωμένοι ή παιδιά μέσα στο ασανσέρ εκείνη τη στιγμή, τρέμω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί» δήλωσε ένας επιβάτης με το όνομα Wu, σύζυγος του τραυματία με τα σπασμένα οστά. Υποστήριξε ότι οι κάτοικοι είχαν αναφέρει στο παρελθόν προβλήματα με το ασανσέρ στους ιδιοκτήτες του κτηρίου, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να πληρώσουν τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών.