Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους των οικισμών γύρω από την Πάρνηθα, καθώς σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις κατά τις βραδινές ώρες και το μέτωπο δεν λέει να περιοριστεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Με τη φωτιά να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας, το μεγάλο στοίχημα είναι να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στον Εθνικό Δρυμό, γεγονός που θα σήμαινε ότι η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις – τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες – δίνουν μάχη με το χρόνο, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι πύρινες φλόγες κινούνται επικίνδυνα και έχουν ξεκινήσει να καίνε στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο MEGA ο Μιχάλης Βρεττός, αντιδήμαρχος Αχαρνών, η φωτιά βρίσκεται στις τελευταίες ταβέρνες της Αγίας Παρασκευής, τους πρόποδες της Πάρνηθας και πλέον κινείται εντός του Εθνικού Δρυμού.

«Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Δυστυχώς τα εναέρια μέσα είναι ελικόπτερα και δεν φτάνουν, μιλάμε για τον Εθνικό Δρυμό. Η φωτιά κινείται με γρήγορους ρυθμούς, γιατί οι άνεμοι δεν βοηθούν καθόλου», δήλωσε.

Εξίσου τρομακτική είναι η κατάσταση στο Μετόχι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Δαμάσκος, κάτοικος της περιοχής.

«Προσπαθούμε να κόψουμε τη φωτιά για να μην περάσει απέναντι στο τελεφερίκ. Εκεί που καίει τώρα η φωτιά είναι στον Εθνικό Δρυμό, καλό θα ήταν να αυξηθούν τα εναέρια μέσα», δήλωσε.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, γύρω στα 6-7 μποφόρ, ενώ τέσσερα ελικόπτερα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης και κάνουν ρίψεις νερού.