Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον αγώνα για την Περιφέρεια Αττικής περνάει άμεσα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μόνο που η μετάβαση αυτή δεν θα γίνει αυτομάτως και χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες.

Όπως πληροφορεί ο Βηματοδότης την Παρασκευή, ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών απέναντι σε Ιωακειμίδη και Σγουρό δεν πρόκειται να αφήσει τη θέση του στο Υπουργείο Άμυνας πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναπλήρωση της θέσης που κατέχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει προβλεφθεί αντικατάσταση.

Σε αυτήν την περίπτωση, η αρμοδιότητα της αμυντικής βιομηχανίας που έχει αποφασιστεί να μεταβιβαστεί στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια και οι υπόλοιπες αρμοδιότητες του στον έτερο υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα

Έως ότου αποχωρήσει πάντως από τη θέση του, θα ασχολείται ταυτόχρονα και με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αξιολογήσει από την αρχή τα ονόματα, χωρίς να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα είναι τα ίδια με αυτά που είχε αρχικά επιλέξει ο κ. Πατούλης.

Εκείνο που σίγουρα τον απασχολεί περισσότερο είναι η ανθρωπογεωγραφία, δηλαδή οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα επιλεγούν να αντιπροσωπεύουν όλη την περιφέρεια.