Εντονες αναταράξεις στους Σπαρτιάτες έφερε η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για δήμαρχος της Αθήνας.

Πριν όμως ο Ηλίας Κασιδιάρης προλάβει να ανακοινώσει την πρόθεση του να κατέβει, έστω και για να κοπεί, ξεκίνησαν τα όργανα στους Σπαρτιάτες. Όχι τα κομματικά γιατί αυτά δεν υπάρχουν, αλλά οι προσωπικές αντιδικίες, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο Βουλευτής Λαρίσης των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, με καταγωγή από την Βοιωτία και κατοικία στην Αγία Βαρβάρα, έσπευσε να επιδοκιμάσει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής.

Αμέσως μετά, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος μάλλον δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή την υποψηφιότητα αλλά ούτε και για το δημόσιο σιγοντάρισμα της από τον Βουλευτή του ( δικό του ή του Κασιδιάρη εδώ δεν ξέρουμε), δήλωσε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις προς τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Επειδή όμως δεν υπάρχουν όργανα κομματικά οι 9 Ηρακλειδείς του Κασιδιάρη έσπευσαν να βγάλουν γραπτή ανακοίνωση… καταδίκης του προέδρου (;) τους Βασίλη Στίγκα. Αφήνοντας αιχμές ότι σε επικείμενο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Οι δικές μας πληροφορίες πάντως λένε πως όχι σε συνέδριο αλλά σε διαγραφές θα προχωρήσει ο επικεφαλής των Σπαρτιατών.

Μόνο που είναι πιθανόν κάποιοι από αυτούς που υπογράφουν εναντίον του σήμερα, να τον ακολουθήσουν αύριο. Γιατί, όπως είναι γνωστό χρειάζεται 5 Βουλευτές για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα και ο Βασίλης Στίγκας έχει κάνει τα κουμάντα του στην Β. Ελλάδα ειδικά, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Τελικά, αυτή η προσπάθεια του Κασιδιάρη για την Αθήνα, ίσως να αποτελεί και τον καταλύτη για να ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα στους κόλπους της ακροδεξιάς και να βγει στη φόρα ο … Πελοποννησιακός πόλεμος που μαθαίνουμε ότι σιγοβράζει. Εξάλλου τα συστατικά στοιχεία υπάρχουν: Σπαρτιάτες, Αθηναίοι και Βοιωτοί μαζί με τα τάλαντα των Βουλευτικών αποζημιώσεων και της κρατική επιχορήγηση των κομμάτων.

Γιατί βιάστηκε ο τρόφιμος των φυλακών να ανακοινώσει υποψηφιότητα

Δεν γνωρίζουμε αν ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να διαβάζει αυτή την στήλη, αλλά το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώθηκαν τα όσα γράψαμε την Τρίτη 25η Ιουλίου. Την υποψηφιότητά του λοιπόν, για τον Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε δια μέσω της δικηγόρου του Βάσως Πανταζή ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση.

Μια υποψηφιότητα που όπως και πάλι γράψαμε, εμπίπτει στις υπάρχουσες τροπολογίες και μπορεί να ακυρωθεί από τις δικαστικές αρχές. Ακόμα όμως, αν με κάποιο τρόπο ξεπεραστούν οι νομικοί περιορισμοί και ο Κασιδιάρης εκλεγεί, ως Δημοτικός σύμβουλος και πάλι δεν θα μπορεί να ορκιστεί γιατί ο εκλογικός νόμος απαγορεύει την παρουσία καταδικασμένων σε Αυτοδιοικιτικά αξιώματα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τα γνωρίζει όλα αυτά. Επιμένει όμως στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για δύο λόγουςΟ πρώτος είναι η δημοσιότητα που θα έχει από αυτήν. Γι αυτό και δεν κατεβάζει στον Δήμο Αθηναίων έναν συνεργάτη του, απόστρατο αξιωματικό, τον οποίο σκέφτονταν να χρησιμοποιήσει ως .. μπροστινό υποψήφιο Δήμαρχο.

Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις Κασιδιάρη με τον Βασίλη Στίγκα. Ο τελευταίος, όπως πάλι είχαμε γράψει, τον τελευταίο καιρό κάνει και άλλες ακροδεξιές παρέες που δεν αρέσουν μάλλον στον έγκλειστο του Δομοκού.

Όπως με πρόεδρο πρωτοεμφανιζόμενου ακροδεξιού κόμματος για παράδειγμα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει προτείνει στον Πρόεδρο των Σπαρτιατών μια υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας που δεν έχει σχέση με μέλη ή πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό λοιπόν ο Κασιδιάρης βιάστηκε να ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων .