Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε μέσα από τις φυλακές του Δομοκού όπου κρατείται ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως είχε γράψει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, γνωστοποίησε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ανακοίνωση που γνωστοποίησε η δικηγόρος του Βάσω Πανυαζη στα πλαίσια εντολής που έχει λάβει από τον έγκλειστο κατηγορούμενο αναφέρεται:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της.

Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν.

Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».