Το κλίμα στην ακροδεξιά πολυκατοικία μυρίζει μπαρούτι. Κάτι φαίνεται ότι τρέχει στη σχέση του Βασίλη Στίγκα με τον έγκλειστο των φυλακών του Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, μπορεί οι Σπαρτιάτες να μην κλήθηκαν τελικά στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως γράψαμε, αλλά αυτό μάλλον είναι το τελευταίο τους πρόβλημα.

Η εκκωφαντική σιωπή του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πέραν δύο ανακοινώσεων που έβγαλε τις αμέσως επόμενες ημέρες από τις εκλογές, δεν έχει τοποθετεί καθόλου μετά την παρουσία αυτού του κόμματος στη Βουλή, ίσως, είναι ενδεικτική.

Ενδεικτική της γκρίνιας που μαθαίνουμε ότι υπάρχει για την αναιμική εμφάνιση των Σπαρτιατών στην πρώτη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Όμως και άλλες κινήσεις του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, δείχνουν, λένε οι γνωρίζοντες ότι κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Κασιδιάρη αλλά και το περιβάλλον του.

Η συνάντηση του την περασμένη εβδομάδα με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου άφησε πολλά ερωτηματικά. Γιατί ο ίδιος ο Εμφιετζόγλου είχε τύχει πολλών επιθέσεων από το περιβάλλον Κασιδιάρη στα κοινωνικά δίκτυα για την κάθοδο του στις εκλογές.

Το ίδιο πάλι, η εμφάνιση Στίγκα την Κυριακή 16 Ιουλίου μαζί με τον πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Στάθη Μπούκουρα, σίγουρα δεν θα άρεσε στον Δομοκό καθώς ο τελευταίος θεωρείται κόκκινο πανί για τους πρώην χρυσαυγίτες , πρώην Έλληνες και νυν Σπαρτιάτες.

Σε αυτό το κλίμα είναι και μια ανακοίνωση του κόμματος Έλληνες, που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες και λέει ότι το κόμμα αυτό συνεχίζει τη δράση του, είναι ίσως ενδεικτική των τεταμένα σχέσεων στην ακροδεξιά πολυκατοικία. Η αδυναμία των Σπαρτιατών επίσης, να καλύψουν τις θέσεις των επιστημονικών συμβούλων δείχνει και την αδυναμία του κόμματος σε … επιστημονικό επίπεδο αλλά πιθανόν να σχετίζεται και με τις πρόσφατες κινήσεις του Βασίλη Στίγκα.

Αυτός, δείχνει ενοχλημένος από τον ασφυκτικό κλοιό του περιβάλλοντος των πρώην χρυσαυγιτών και ψάχνεται και στους υπόλοιπους ορόφους αυτής της ακροδεξιάς πολυκατοικίας για να στελεχώσει το κόμμα του και με άτομα εκτός του κλίματος Κασιδιάρη. Οι τελευταίοι και κυρίως ο ίδιος ο Κασιδιάρης πόσο μπορούν να ανεχθούν τέτοιες κινήσεις ανεξαρτητοποίησης του κόμματος που οι ίδιοι ανακάλυψαν και εξέθρεψαν ; Θερμό το ακροδεξιό καλοκαίρι.