Οικογενειακές διακοπές, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, επέλεγε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα απέχει από τα βουλευτικά του καθήκοντα για δυο εβδομάδες.

Μετά από μια δίμηνη προεκλογική περίοδο και δυο διαδοχικές ήττες που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από το «τιμόνι» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση να ξεκουραστεί εκτός Ελλάδας, έχοντας στο πλευρό του του σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα καθώς και τα δυο τους παιδιά.

Προορισμός της οικογένειας Τσίπρα, η δυτική ακτή των ΗΠΑ και συγκεκριμένα η Καλιφόρνια. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα περιοριστεί σε ένα μέρος, αλλά θα επισκεφθεί ξακουστές πόλεις, όπως το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και άλλες μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνιας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να επισκεφθεί με τα παιδιά του και τη σύντροφό του και το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια, που είναι και το πλέον δημοφιλές της εταιρείας, παγκοσμίως, πολύ κοντά στo κοσμοπολίτικο Λονγκ Μπιτς και στο LA.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον «πυρετό» της διαδοχής με τους υποψήφιους για τα την προεδρία του κόμματος, όπως όλα δείχνουν να διασταυρώνουν τηλεοπτικά τα ξίφη τους πριν από το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες μέχρι τώρα είναι της Εφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του πολύπειρου Στέφανου Τζουμάκα, το στίγμα των οποίων φάνηκε με τις ομιλίες τους στην ΚΕ, όπως βέβαια και άλλων π.χ του Διονύση Τεμπονέρα και του Παύλου Πολάκη.

Το Σεπτέμβρη η εκλογή νέου προέδρου

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Στις 16 θα πραγματοποιηθεί, εάν χρειαστεί ο δεύτερος γύρος. Η απόφαση για τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου ελήφθη με 160 έναντι 88. Παράλληλα, υπερψηφίστηκε η πολιτική απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία (μόλις 1 κατά και 8 λευκά).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου, τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία δύο προτάσεις. Η Γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου εισηγήθηκε την απόφαση της ΠΓ τροποποιημένη (σ.σ. πρόκειται για μικρή χρονική μετάθεση του χρονοδιαγράμματος κατά μια εβδομάδα) και προβλέπει: Διαρκές Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, εκλογή ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε (από τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, συντονιστή του τμήματος ΜμΕ του κόμματος), προέβλεπε έως τις 31 Αυγούστου να έχει ληφθεί απόφαση από την ΚΕ για το είδος του συνεδρίου που πρέπει να διεξαχθεί (διαρκές ή έκτακτο), διεξαγωγή του συνεδρίου στις 27-29 Οκτωβρίου και στις 26 Νοεμβρίου εκλογή προέδρου.

Σε σύνολο 252 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης της ΠΓ που εισηγήθηκε η Ρ. Σβίγκου ψήφισαν 160 (63,5% επί των ψηφισάντων) και υπέρ της δεύτερης πρότασης 88, ενώ καταγράφηκαν 2 παρών και 2 λευκά.