Πώς βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας τις διαδικασίες για την διαδοχή του, τώρα που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται οι πρώτες υποψηφιότητες;

Όπως παρατηρεί ο ΒΗΜΑτοδότης, τώρα που άρχισαν να ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αραίωσε τις εμφανίσεις του στα κομματικά όργανα. Στην Πολιτική Γραμματεία δεν εμφανίζεται, ενώ αραίωσε και τις εμφανίσεις του στη Βουλή.

Δεν θέλει μου λένε να εμπλακεί στις διαδικασίες διαδοχής, ή να φανεί ότι δίνει το δαχτυλίδι σε κάποιον. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στο Σούνιο, βλέπει κόσμο και εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (για όσους το ξέχασαν), και θα παραμείνει, λέει, έως ότου εκλεγεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος, σημειώνει η ίδια πηγή.

Όταν ρωτήθηκαν οι πιο στενοί συνεργάτες του πώς είδε ο απερχόμενος Πρόεδρος την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, είπαν ότι ο Τσίπρας δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα. Δεν υπάρχει δικός του υποψήφιος.

Η Αχτσιόγλου (και οι υποψήφιοι που έπονται, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παπάς), τους θωρεί όλα «δικά του παιδιά», δεν ξεχωρίζει, τουλάχιστον εμφανώς κανέναν.

Ωστόσο, ουδείς ξεχνά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την Έφη Αχτσιόγλου την είχε πιο κοντά, την έκανε τομεάρχη Οικονομίας, παίρνοντας αυτόν τον τομέα από τον Τσακαλώτο.