Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, με τη φωτιά να έχει περάσει στη Μάνδρα, δημιουργώντας μία τεράστια πύρινη λαίλαπα, όπου οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια της Νέας Ζωής.

Λόγω των τελευταίων αυτών εξελίξεων, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας με μήνυμα του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους.

Μάλιστα, υπήρξε έκκληση της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους. Ταυτόχρονα, γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές»

Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Θοδωρής Πέτρου, μιλώντας στην κάμερα του MEGA αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των εθελοντών, της Πολιτικής Προστασίας, του δήμου και των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Η φωτιά είναι επικίνδυνη. Έχουν εκκενωθεί οικισμοί, γηροκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις. Έχουμε καταβάλει προσπάθειες να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – «Που είναι τα μέσα πυρόσβεσης;»

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε και στα Δερβενοχώρια και τον οικισμό Πουρνάρι.

«Είναι μία γυναίκα με μωρά παιδιά, δεν μπορεί να μετακινηθεί. Δεν έχει μέσο. Ευτυχώς πέρασε ο δασάρχης και του είπαμε ή να την πάρει ή να ειδοποιήσει το 100. Ο άντρας της είναι κάτω στην δουλειά, δεν μπορεί να περάσει και η γυναίκα πρέπει να φύγει», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Που είναι τα μέσα πυρόσβεσης; Υπάρχουν; Το πρωί πέρασαν δύο αεροσκάφη, έριξαν από μία φορά νερό και φύγανε», συμπλήρωσε με αγανάκτηση.

Επιστρέφει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιστρέφει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκκενώσαμε δύο οικισμούς, τον Άγιο Χαράλαμπο και το Πανόραμα. Δεν ξέρουμε σε μισή ώρα με τον αέρα που έχει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου.

Διακοπή της κυκλοφορίας του προαστιακού προς Κιάτο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού προς Κιάτο εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Το δρομολόγιο Άνω Λιόσια – Κιάτο – Άνω Λιόσια θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία μέχρι νεοτέρας.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο στο Λουτράκι
Υπάρχουν πολλές εστίες στον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ ρίψεις νερού κάνουν εναέρια μέσα.

Κοντά στη φωτιά είναι ο υποσταθμός της ΔΕΗ και υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει από εκεί και η φωτιά.