Ο πρώην διεθνής σέντερ Σοφοκλής Σχορτσανίτης αφήνει τα παρκέ και ρίχνεται στον στίβο της πολιτικής, καθώς θα κατέβει στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, με το όνομά του να ξεχωρίζει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Νότιου Τομέα Αθηνών.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι στην οικογένεια της «Νέας Αρχής» τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, έναν καλαθοσφαιριστή διεθνώς αναγνωρισμένο που έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό. Ο Σοφοκλής είναι ένα παιδί με ταλέντο και «χρυσή» καρδιά, που τίμησε τη χώρα μας σε σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, χαρίζοντας στην πατρίδα μας διακρίσεις. Με μεγάλη ικανοποίηση τον καλωσορίζω στην ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ο Σοφοκλής έχει αποδείξει πως ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει η Αττική μας, Περιφέρεια-Πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Καλωσορίζω τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη Νέα Αρχή για την Αττική» είπε.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Κατέκτησε με την Εθνική Ελλάδας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε σταματήσει προσωρινά το μπάσκετ ωστόσο έκανε μερικές guest εμφανίσεις για λογαριασμό του Ιόνιου Κέρκυρας. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ηρακλής Καβάλας, ενώ η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε τη σεζόν 2000-2001 με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ειδήσεις σήμερα: