Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 09.30 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση των δύο πλευρών αφορά στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην περιφέρεια της Ροδόπης.

Όπως υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αναδείξει στον κ. Σαρμά τα επικίνδυνα παιχνίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θράκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει το ερώτημα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα ποσοστά που είχε λάβει στο παρελθόν η Ντόρα Μπακογιάννη στην περιοχή, όταν είχε κατέβει με το δικό της κόμμα. «Έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου;» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Είχε ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας

Σχολιάζοντας το θέμα της Θράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια».

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

«Σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.