«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει το ζήτημα της Ροδόπης και το κατά πόσο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτευσε στις εκλογές του Μαίου στην περιοχή, στηρίχθηκε «υπογείως» από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, με τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεχίζεται, μετά και την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον νομό.

Τσίπρας: Λογικές μαφίας στην Ροδόπη από την Μπακογιάννη

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε τοπικό σταθμό της Θεσσαλίας όπου και περιοδεύει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτή Χανίων και αδερφής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στον νομό Ροδόπης.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε τη μουσουλμανική μειονότητα «Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι: «Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Νέα Δημοκρατία: «Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της, Άκης Σκέρτσος, επιτέθηκε κατά το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Ροδόπης λέγοντας πως πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» και ακολουθεί την τακτική «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης,

Όπως αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε την «κόκκινη γραμμή» για τους υποψηφίους στη Ροδόπη τονίζοντας ότι «είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου».

«Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας; Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους» καταλήγει ο Άκης Σκέρτσος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη από τον Μητσοτάκη»

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκης για «φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη», και του καταλόγισε επιπλέον ότι «επιστρατεύει αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ».

«Δεν μας κάνει εντύπωση», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός. Όποιος τον επιλέγει, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη».