Άλλον έναν τίτλο πρόσθεσε στη συλλογή της η ασταμάτητη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαντιόλα.

Με δύο εκπληκτικά γκολ από τον Ιλκάι Γκουντογκάν, οι «Πολίτες» νίκησαν στον τελικό του FA Cup τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και πηγαίνουν φουλ για τρεμπλ το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Ίντερ.

Έβδομο Κύπελλο στην ιστορία των «Πολιτών» που έφτασαν την Άστον Βίλα στις κατακτήσεις και είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία στον τελικό του Champions League.

Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» στάθηκαν πολύ καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σίτι, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στα 12 δευτερόλεπτα. Μετά από βολέ του Ορτέγκα και την πρώτη κεφαλιά του Χάαλαντ, ο Λίντελοφ έδιωξε πάνω στον Γκουντογκάν που με απίθανο σουτ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Ντε Χέα και έκανε το 1-0, με το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών.

Η Σίτι ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο ειδικά και στο 17′ είχε μία πολύ καλή στιγμή, με τον Χάαλαντ να μην κάνει καλά την προβολή από κοντά. Στο 21′ και στο 28′ δύο σουτ από Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε αντίστοιχα έφυγαν έξω και στο 31′ η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι από το πουθενά για χέρι του Γκρίλις. Ο Μπρούνο ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-1 στο 33′. Οι «Πολίτες» πίεσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά αυτή που είχε ευκαιρία ήταν η Γιουνάιτεντ, με τον Βαράν στο 42′ να μην βρίσκει στόχο.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Σίτι μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια. Όχι στα 12 δευτερόλεπτα αλλά στα πρώτα έξι λεπτά αυτή τη φορά. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε έξυπνα ένα κόρνερ και ο Γκουντογκάν με ακόμη ένα τρομερό σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1 στο 51′. Αυτή τη φορά βέβαια, μερίδιο ευθύνης έφερε και ο Ντε Χέα που δεν αντέδρασε σωστά.

Η Σίτι είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι, αλλά στο 62′ ο Τεν Χαγκ έριξε στο ματς τον Γκαρνάτσο αντί του Έρικσεν, με τον νεαρό Αργεντινό να κάνει άνω κάτω την άμυνα των αντιπάλων και να δημιουργεί πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.

Ένα πολύ ωραίο σουτ του Ράσφορντ στο 69′ έφυγε άουτ ενώ στο 72′ ο Γκουντογκάν σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Γιουνάιτεντ πίεσε πολύ μέχρι το φινάλε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε τεράστια ευκαιρία όταν η κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ορτέγκα και ο Βέγκχορστ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ (90+5’ Λαπόρτ), Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Γκιντογκάν, Γκρίλις (89’ Ακέ), Ντε Μπρόινε (62’ Φόντεν), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σο, Βαράν, Λίντελεφ (82’ ΜακΤόμινεϊ), Γουάν Μπισάκα, Έρικσεν (62’ Γκαρνάτσο), Κασεμίρο, Φρεντ, Φερνάντες, Σάντσο (78’ Βέγκχορστ), Ράσφορντ.