Η δημοφιλής ποπ σταρ Ariana Grande, σε μια σπάνια κίνηση, ανήρτησε ένα βίντεο – απάντηση στα διαδικτυακά σχόλια σχετικά με το σώμα και την εμφάνισή της, καλώντας τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των θαυμαστών της, να σταματήσουν να βγάζουν συμπεράσματα για την υγεία της με βάση μόνο την εξωτερική της εμφάνιση.

«Για μένα, το σώμα με το οποίο συγκρίνετε το σημερινό σώμα μου ήταν η πιο ανθυγιεινή εκδοχή του», είπε η Grande, 29 ετών, σε ένα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε την Τρίτη.

@arianagrande♬ original sound – arianagrande

Μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της Grande στο Instagram πλημμύρισε με σχόλια για το βάρος και την εμφάνισή της, αφού οι θαυμαστές και οι σχολιαστές είπαν ότι έδειχνε πιο αδύνατη από πριν, με πολλούς να εκφράζουν ανησυχία.

Η Grande είπε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τη στιγμή που τραβήχτηκαν μερικές παλιότερες φωτογραφίες της. «Έπαιρνα πολλά αντικαταθλιπτικά και έπινα, και έτρωγα άσχημα, και ήμουν στο χαμηλότερο σημείο της ζωής μου, όταν έδειχνα αυτό που θεωρείτε «υγειής», αλλά αυτό, στην πραγματικότητα, δεν ήταν «το υγιές μου».

Τα σχόλια της Grande παρείχαν μια εικόνα για την πίεση που αντιμετωπίζουν οι διασημότητες για την εμφάνισή τους, ανεξάρτητα από το σχήμα του σώματός τους, και τον βαθμό στον οποίο μεμονωμένες φωτογραφίες μπορούν να παρερμηνευθούν για να εξαχθούν συμπεράσματα χωρίς ευρύτερο πλαίσιο.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δείχνεις υγιής και όμορφος», είπε η τραγουδίστρια, η οποία εργάζεται για μια κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Wicked».

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι και λιγότερο άνετοι σχολιάζοντας το σώμα των ανθρώπων, ό,τι κι αν γίνει», συνέχισε. «Αν νομίζεις ότι λες κάτι καλό ή καλοπροαίρετο, ό,τι κι αν είναι — υγιές, ανθυγιεινό, μεγάλο, μικρό, αυτό, εκείνο, σέξι, όχι σέξι, απλώς δεν πρέπει. Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουμε να μην το κάνουμε τόσο πολύ».

Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει για τους αγώνες της υγείας της στο παρελθόν. Το 2019, μοιράστηκε εικόνες από αυτό που φαινόταν να είναι μια σάρωση του εγκεφάλου της για να τονίσει τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, μετά από μια θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, δύο χρόνια νωρίτερα. Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.