«Πολλές φορές η αποτυχία είναι μέρος του ταξιδιού και της μάθησης, και χωρίς απογοήτευση είναι αδύνατο να έρθει η επιτυχία». Μέρος της τελευταίας ανάρτησης του Λιονέλ Μέσι στο instagram, που αναφέρθηκε και στον Ντιέγκο Μαραντόνα «που μας ενθάρρυνε από τον παράδεισο».

Αποτελεί συνέχεια εκείνων που έκανε νωρίτερα όταν «αιφνιδίασε» τους… ακολούθους του στα social media, με μια ανάρτηση που περιελάμβανε τρεις εικόνες: η πρώτη να κοιμάται έχοντας το παγκόσμιο τρόπαιο αγκαλιά, μετά να πίνει mate, το διάσημο ποτό της Αργεντινής (σ.σ: ρόφημα με έντονη γεύση που θυμίζει μείγμα πράσινου τσαγιού και καφέ με άρωμα καπνού και βελανιδιάς) και στην τρίτη να χαμογελάει κρατώντας το παγκόσμιο τρόπαιο.

Τώρα ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής έγραψε:

«Από τον Γκραντόλι μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια. Ήταν κοντά σε τρεις δεκαετίες κατά τις οποίες η μπάλα μου έδωσε πολλές χαρές και επίσης λίγη λύπη. Πάντα είχα το όνειρο να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν ήθελα να σταματήσω να προσπαθώ, ακόμη και γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην συμβεί ποτέ.

Αυτό το Κύπελλο που κατακτήσαμε είναι επίσης για όλους όσους δεν το κατάφεραν στα προηγούμενα Μουντιάλ που παίξαμε, όπως το 2014 στη Βραζιλία, όπου όλοι το άξιζαν γιατί πάλεψαν μέχρι τον τελικό, δούλεψαν σκληρά και το ήθελαν. Όσο κι εγώ… Και το αξίζαμε ακόμα και σε εκείνο τον καταραμένο τελικό.

Είναι επίσης για τον Ντιέγκο που μας ενθάρρυνε από τον παράδεισο. Και όλων εκείνων που πάντα υποστήριξαν την εθνική χωρίς να κοιτάζουν τόσο το αποτέλεσμα αλλά την επιθυμία που βάζαμε πάντα, και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θέλαμε.

Και φυσικά από όλο αυτό το όμορφο γκρουπ που σχηματίστηκε και από το προπονητικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας που όντας ανώνυμοι δουλεύουν μέρα νύχτα για να μας διευκολύνουν.

Πολλές φορές η αποτυχία είναι μέρος του ταξιδιού και της μάθησης, και χωρίς απογοήτευση είναι αδύνατο να έρθει η επιτυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς! Πάμε Αργεντινή!!!»

Ξεπέρασε και το πιο… διάσημο αυγό

Ο διάσημος Αργεντινός ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία για άλλη μια φορά. Οι 10 φωτογραφίες με το παγκόσμιο Κύπελλο, συνοδευόμενες με λόγια καρδιάς του Μέσι, έχουν σαρώσει το Instagram, μαζεύοντας εκατομμύρια likes.

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ !!!!!!! Το ονειρεύτηκα τόσες φορές, το ήθελα τόσο πολύ που δεν έχω πέσει ακόμα, δεν το πιστεύω……», άρχισε να γράφει ο Μέσι.

«Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, όλους όσους με στηρίζουν και επίσης όλους όσους πίστεψαν σε εμάς. Δείχνουμε για άλλη μια φορά ότι οι Αργεντίνοι, όταν αγωνιζόμαστε μαζί και ενωμένοι, είναι ικανοί να πετύχουν αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Η αξία ανήκει σε αυτό το γκρουπ, που είναι πάνω από την ατομικότητα, είναι η δύναμη του καθενός που αγωνίζεται για το ίδιο όνειρο που ήταν και όνειρο όλων των Αργεντίνων… Τα καταφέραμε!!!», συνέχισε ο Αργεντίνος παίκτης.

Τέλος, ο Μέσι αποχαιρέτησε σε δημοσίευμά του με ένα «Πάμε Αργεντινή!!!!! Θα τα πούμε πολύ σύντομα…».

Όλα αυτά του χάρισαν ένα άλλο παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό με τα περισσότερα like στον κόσμο.

Ο Μέσι με σχεδόν 60 εκατομμύρια likes ξεπέρασε τη δημοσίευση του περίφημου «Αυγού» , που αποτελεί και τη μοναδική ανάρτηση του λογαριασμού Egg Gang, στις 4 Ιανουαρίου του 2019 με συνολικά σχεδόν 56 εκατομμύρια likes.

Ο Λιονέλ Μέσι με αυτό το δημοσίευμα στο οποίο εμφανίζεται να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως έκανε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο στάδιο Azteca στο Μεξικό το 1986, έγινε η δημοσίευση στο Instagram με τα περισσότερα like στον κόσμο.