Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για την δράση της οργάνωσης Πολίτες του Ράιχ. Αν και πλέον έχει βρεθεί και συλληφθεί η αρχηγική ομάδα της οργάνωσης, τα στοιχεία συνεχίζουν να προκαλούν τρόμο.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις σε συνεδριάσεις της Γερμανικής Βουλής, η οργάνωση είχε τριψήφιο αριθμό συνεργατών, ενώ βρέθηκαν υπογεγραμμένα από διάφορα άτομα «σύμφωνα εμπιστευτικότητας» υπό την απειλή θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Νέες αποκαλύψεις: Πώς οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Σολτς

Ύποπτοι συμμετείχαν σε ασκήσεις σκοποβολής

Σύμφωνα με Γερμανούς βουλευτές, η οργάνωση ήθελε να δημιουργήσει 286 μονάδες που θα βοηθούσαν στο πραξικόπημα συλλαμβάνοντας και εκτελώντας του εχθρούς. Προετοιμασία ήδη είχε γίνει στην Σαξωνία, την Θουριγγία και την Βάδη – Βυρτεμβέργη

Πολλοί ύποπτοι είχαν συμμετάσχει, μάλιστα, στη Βαυαρία σε ασκήσεις σκοποβολής. Ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σχεδίαζαν και εφόδους σε στρατόπεδα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ζαλίζουν οι πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης

Στις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν πάνω από 400.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσά και ασημένια νομίσματα, αλλά και ράβδοι χρυσού αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο στενός κύκλος των συνωμοτών διέθετε και δορυφορικά τηλέφωνα για τις ασφαλείς επικοινωνίες τους.

Στις εφόδους της περασμένης Τετάρτης σε ολόκληρη τη Γερμανία εντοπίστηκαν δεκάδες όπλα, ανάμεσά τους και τυφέκια εφόδου, ενώ αργότερα βρέθηκαν και φυσιγγιοθήκες. Η πρώτη συνεδρίαση των ακροδεξιών συνωμοτών, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν ως τώρα οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2021, ενώ συναντήσεις έγιναν μεταξύ άλλων και στο κυνηγετικό καταφύγιο του πρίγκιπα Ερρίκου ΙΓ΄ του Ρόις, που θεωρείται ένας εκ των δύο ηγετικών στελεχών των «Πολιτών του Ράιχ».

Οι λεπτομέρειες για τους υπόπτους

Ο αριστοκράτης πρίγκιπας, ηλικίας 71 ετών, ετοιμαζόταν να αναλάβει το τιμόνι του νέου κράτους της Γερμανίας και επιζητούσε την υποστήριξη της Μόσχας. Ο Ερρίκος ΙΓ΄φέρεται να ξεκίνησε επαφές με μια Ρωσίδα, που συνελήφθη επίσης στις εφόδους, για να διασφαλίσει ρωσική στήριξη.

Μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν ήταν και μια δικαστής του Βερολίνου και πρώην βουλευτής της ακροδεξιάς AfD, που έχει 79 έδρες στη Γερμανική Βουλή κι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης μετά τους Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοκοινωνιστές.

Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν κατά τις εφόδους σε πάνω από 130 κατοικίες, σπίτια και άλλες τοποιθεσίες ενώ υπάρχουν κι άλλοι 27 ύποπτοι, που δεν συνελήφθησαν και ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί.