Προετοιμασία-παρασκευή 30′, Ψήσιμο 30′-35′

ΥΛΙΚΑ (για 12-15 μερίδες)

1½ λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες

200 γρ. ζάχαρη

2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος + 160 γρ. επιπλέον, λιωμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Κανέλα για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα, γρήγορα με έναν αβγοδάρτη. Οταν πήξει καλά η κρέμα, δηλαδή σε περίπου 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°-200°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να χωράνε τα φύλλα. Βάζουμε μέσα τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα να πάει παντού. Την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας. Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.