Προετοιμασία 5′

ΥΛΙΚΑ  (για 1 σάντουιτς)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

90 γρ. ροδέλες μαύρης ελιάς

1 κ.σ. βασιλικός, λεπτοκομμένος

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

1 χωριάτικο ατομικό καρβελάκι από χαρούπι ή ολικής άλεσης

2 κ.γ. ξύγαλο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τις ελιές για 1-2 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, τα φύλλα του βασιλικού και τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε με μαχαίρι το καρβελάκι στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό με το ξύγαλο. Προσθέτουμε τις ελιές.