Θετική στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε η σύζυγος του αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της την Τρίτη.

Όπως ανακοινώθηκε, η Τζιλ Μπάιντεν -η οποία είναι τετραπλά εμβολιασμένη- παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παίρνει το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, Paxlovid.

«Αφού βγήκε αρνητική στον Covid-19 τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των τακτικών τεστ η Πρώτη Κυρία άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα αργά το βράδυ. Βγήκε πάλι αρνητική σε ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου, αλλά ένα τεστ PCR βγήκε θετικό» είπε η Elizabeth Alexander, η διευθύντρια επικοινωνίας της.

Συμπτώματα που μοιάζουν με «κοινό κρυολόγημα»

Πρόσωπο κοντά στην Τζιλ Μπάιντεν είπε στο CNN ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ «νιώθει καλά» και έχει συμπτώματα που μοιάζουν με «κοινό κρυολόγημα».

Η Πρώτη κυρία είναι 71 ετών. Ασκείται αρκετές φορές την εβδομάδα σε τοπικά γυμναστήρια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει Covid-19, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.

Η Τζιλ Μπάιντεν βρίσκεται επί του παρόντος στο νησί Κιάουα της Νότιας Καρολίνας, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να υπογράψει νομοσχέδιο αργότερα την Τρίτη.

«Αυτή τη στιγμή μένει σε ιδιωτική κατοικία στη Νότια Καρολίνα και θα επιστρέψει στο σπίτι αφού λάβει δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ Covid», πρόσθεσε η εκπροσωπός της.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν, ο οποίος πρόσφατα ανάρρωσε από την Covid-19, συνεχίζει να είναι αρνητικός, ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σε στενές επαφές και θα φορά μάσκα για 10 ημέρες «σε εσωτερικούς χώρους και σε κοντινή απόσταση από άλλους».

«Θα αυξήσουμε επίσης αριθμό των τεστ του Προέδρου και θα αναφέρουμε τα αποτελέσματα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου.