ΛΗΜΝΟΣ

Κουνέλι στιφάδο

Η Λήμνος είναι γεμάτη κουνέλια. Πρόβλημα μεγάλο για τα σπαρτά, μεγάλη έμπνευση για τη γαστρονομία της.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 80΄ περίπου

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κουνέλι του ενός κιλού κομμένο σε μερίδες

1 κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα

150 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο ξηρό κρασί

2 μικρά ξυλάκια κανέλας

5-6 μοσχοκάρφια

½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Αυτά δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, αλλά απλώς να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με το κουνέλι, μαζί με την κανέλα, τα μοσχοκάρφια και την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό, τον προσθέτουμε στο φαγητό και καλύπτουμε με νερό (ίσα που να σκεπάζει τα κομμάτια του κουνελιού). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κουνέλι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης