Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σε υδάτινο πάρκο της Βρετανίας, με θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών.

Το 11χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, παρά την τεράστια κινητοποίηση που προκάλεσε η εξαφάνισή της σε πάρκο θαλάσσιων σπορ και δραστηριοτήτων. Η αστυνομία κλήθηκε στη λίμνη στο Liquid Leisure Windsor στο Datchet του Berkshire, περίπου στις 15.55 τοπική ώρα το Σάββατο (6/8), όπως φαίνεται όμως ήταν ήδη αργά.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε περισσότερο από μία ώρα αργότερα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η μαρτυρία για την τραγωδία

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky News ότι το κορίτσι εθεάθη να βυθίζεται κάτω από το νερό και «δεν επανήλθε», με αποτέλεσμα να σπεύσουν οι ναυαγοσώστες. Η 11χρονη ήταν με μια ομάδα φίλων και γιόρταζε τα γενέθλια ενός άλλου κοριτσιού όταν εξαφανίστηκε.

Ο θάνατός της αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, όπως δήλωσε η αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση. Μια μητέρα δύο παιδιών, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, βρισκόταν στο υδάτινο πάρκο όταν το κορίτσι χάθηκε. Είπε ότι ναυαγοσώστες και φίλοι της οικογένειας του κοριτσιού έτρεχαν κατά μήκος της λίμνης φωνάζοντας το όνομά της περίπου στις 15:45.

«Αργότερα έμαθα ότι ήλπιζαν ότι θα κατάφερνε με κάποιο τρόπο να επιστρέψει στην ακτή και ότι έπαθε σοκ ή λιποθύμησε», είπε η γυναίκα. «Ζητούσαν από όλους μας να φωνάξουμε το όνομά της». Είπε ότι μεταξύ 30 και 40 άνθρωποι – ναυαγοσώστες και άλλοι κολυμβητές – πήδηξαν στο νερό για να αναζητήσουν το κορίτσι πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Καθώς η κατάσταση εξελισσόταν, με κάθε λεπτό που περνούσε μπορούσες να δεις τον αυξανόμενο πανικό μεταξύ των θεατών», πρόσθεσε η γυναίκα. Ο διοικητής της τοπικής αστυνομικής δύναμης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και ζήτησε να γίνει «σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας του κοριτσιού». «Είμαστε στα πρώτα στάδια της έρευνας αυτού του περιστατικού για να κατανοήσουμε τις πλήρεις συνθήκες» πρόσθεσε.

Το Liquid Leisure Windsor αναφέρεται ως το «μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο της Ευρώπης», με μια πλωτή διαδρομή με εμπόδια στη λίμνη. Προσφέρει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, όπως wakeboarding, κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα και βόλτες με σκάφος. Σε ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, η εταιρεία είπε ότι θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή (7/8). Ανέφερε οτι οι σκέψεις της ήταν με όλους εκείνους που επλήγησαν «από αυτό το απελπιστικά τραγικό και συγκλονιστικό περιστατικό»

Η Liquid Leisure Windsor πρόσθεσε ότι δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσει περαιτέρω όσο η αστυνομία βρίσκεται στα αρχικά στάδια της έρευνας, αλλά θα «συνεχίσει να την υποστηρίζει πλήρως και να την βοηθά σε όλη τη διαδικασία».