Προετοιμασία 10΄

 ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

780 γρ. σταφύλια ανάμεικτα (διάφορες ποικιλίες)

150 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε τέταρτα

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

150 γρ. απάκι, σε μικρούς κύβους

200 γρ. μανούρι, σε μικρούς κύβους

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο

3 κ.σ. βασιλικός, χοντροκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε και κόβουμε τα σταφύλια στα δύο. Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε. Καλό είναι τα σταφύλια να είναι παγωμένα από το ψυγείο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αγγούρι, τα φιστίκια, το απάκι και το μανούρι. Σε μικρό μπολάκι χτυπάμε με σύρμα το λάδι με το μπαλσάμικο και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μέσα στη σαλάτα μαζί με τον βασιλικό.