Για μία καλή ημέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ Αλέξιος Πιλάβιος, με αφορμή την έκδοση εταιρικού ομολόγου 100 εκατ. ευρώ της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιλάβιος στόχος είναι να μπουν οι εταιρείες της ποντοπόρου ναυτιλίας στο ΧΑ και σαν μετοχές.

«Η πολύ μεγάλη υπερκάλυψη που δείχνει εμπιστοσύνη του κόσμου στην εταιρεία και τη ναυτιλία γενικότερα. Που τολμάει τέτοιες εποχές να κάνει τέτοιες εκδόσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καλωσορίζοντας τη διοίκηση και τα στελέχη της CPLP, ο αντιπρόεδρος ΧΑ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα πετυχημένη έκδοση εταιρικού ομολόγου 100 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας πως η σημερινή υπερκάλυψη αποτυπώνει εμπράκτως το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Τον Οκτώβριο η CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC εισήγαγε το πρώτο της ομόλογο με υπερκάλυψη 5,3 φορές. Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του δεύτερο ομολόγου και αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν στην ‘’πράσινη’’ ναυτιλία, η οποία δίνει έμφαση στα νέας γενιάς πλοία που μπορούν να μεταφέρουν LNG», σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή όταν εταιρείες που προέρχονται από τον νευραλγικό κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας επιλέγουν το ΧΑ για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

«Εύχομαι να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Capital και άλλες εταιρείες που θα απευθυνθούν όχι μόνο στην αγορά ομολόγων αλλά και στην αγορά μετοχών του Χρηματιστηρίου», κατέληξε.

Πηγή ΟΤ