Προετοιμασία 10΄ Βράσιμο 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. πλαστά (χειροποιητα ζυμαρικά της Κάσου). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε χυλοπίτες

4-8 κ.σ. σκορδαλιά

Αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

Για τη «σκορδαλιά»

20 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. ελαιόλαδο (ίσως χρειαστεί περισσότερο)

Λίγο αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

«Σκορδαλιά»: Ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεία κρέμα. Προσθέτουμε όσο λάδι χρειαστεί για να επιτύχουμε λεία και βελούδινη υφή.

Σκορδάτα: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν τα πλαστά) και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα πλαστά και ανακατεύουμε. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας αρκετά συχνά γιατί κολλάνε μεταξύ τους. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όση σκορδαλιά θέλουμε και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλα τα πλαστά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.