Μετά από τους υπουργών Οικονομικών και Υγείας στη Βρετανία, ήρθε και η σειρά του Αντιπροέδρου των Συντηρητικών να εγκαταλείψει τον Μπόρις Τζόνσον. Πριν από λίγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV Talk ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του.

Τρίζει η καρέκλα του Τζόνσον

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ  και ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο της βρετανικής κυβέρνησης απόψε το βράδυ. Και οι δυο τους ως βασικό λόγο προτάσσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Μπόρις Τζόνσον. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία βρίσκεται σε κρίση μετά από μήνες σκανδάλων.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές στο Λονδίνο μετά την παραίτηση των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». Ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους σε μια εποχή όπου τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κορονοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.