Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ειρωνεύτηκε την προσέγγιση της ΕΕ για την ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσιάζοντας στον καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «πρωθυπουργό της Δυτικής Βουλγαρίας».

«Πρωθυπουργός της Δυτικής Βουλγαρίας»

Τη στιγμή που ο έλληνας πρωθυπουργός παρουσίαζε τον γερμανό καγκελάριο στους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο αλβανός πρωθυπουργός παρενέβη και είπε ότι ο Κοβάτσεφσκι θα είναι ο πρωθυπουργός της «μελλοντικής Δυτικής Βουλγαρίας», μεταδίδει η αλβανική ιστοσελίδα pamfleti.net (φωτογραφία, επάνω).

Στιγμάτισε με αυτόν τον τρόπο τις προϋποθέσεις που τίθενται στα Σκόπια από τη Σόφια, στη διαδικασία έναρξης ενταξιακού διαλόγου, τα οποία πριν λίγα χρόνια άλλαξαν ακόμη και το όνομα της χώρας για να ξεπεραστεί η αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

Γέλια από τον Κοβάτσεφσκι

Την ειρωνεία του Ράμα αντιμετώπισε γελώντας ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Κοβάτσεφσκι.

Ομως, στα Σκόπια, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι η στάση του Ράμα αποδεικνύει πως η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει τη μακεδονική ταυτότητα. Οι κατηγορίες θεωρήθηκαν τόσο σκληρές που ζητήθηκε και η παραίτηση του πρωθυπουργού και η διεξαγωγή νέων εκλογών, γράφει το echedoros-a.gr.

«Φαίνονται αστείες οι βρισιές»

«Ή έχεις αξιοπρέπεια ή δεν έχεις καθόλου. Oταν δεν έχεις, τότε φαίνονται αστείες οι βρισιές και οι εξευτελισμοί! Ωστόσο, όχι για τον λαό! Σταματήστε τους εξευτελισμούς του κράτους, την ανευθυνότητα και τη ληστεία του λαού. Είναι περιττό!», έγραψε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, καλώντας σε μεγάλη διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, στα Σκόπια.

Ο Ράμα αντέδρασε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας γελοίες τις κατηγορίες κατά του Κοβάτσεφσκι.

«Μεταξύ καπνού και κεφτέδων»

«Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την υστερία κάποιων στα Σκόπια προς τον πρωθυπουργό Κοβάτσεφσκι, μετά τη δημοσίευση του βίντεο της χειραψίας με τον καγκελάριο Σολτς στη Θεσσαλονίκη, όπου κορόιδευα τον άσχημο αποκλεισμό της Βόρειας Μακεδονίας από τη Βουλγαρία! Καυγάς καπηλειού μεταξύ καπνού και κεφτέδων», έγραψε ο Ράμα στο Twitter.