Επίθεση από πούμα δέχθηκε ένα κοριτσάκι ηλικίας 9 ετών που έκανε κάμπινγκ με την οικογένειά της στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Το περιστατικό, που είναι εξαιρετικά σπάνιο, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο θείος της, Άλεξ Μάντσεβιτς.

Έρανος για τα έξοδα νοσηλείας

Η οικογένεια της 9χρονης ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη νοσηλεία της.

«Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, φέροντας πολλά τραύματα στο πάνω μέρος του κορμού και στο πρόσωπο», υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και την Δευτέρα συνήλθε από το κώμα «έχοντας πλήρη συνείδηση του τι της συνέβη», γράφει ο Μάντσεβιτς.

Ο θείος έκανε έκκληση στους χρήστες να βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τα νοσήλια. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες του κοριτσιού στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με το πρόσωπο γεμάτο πληγές και γδαρσίματα.

Σπάνιες οι επιθέσεις

Από το 1924 μόλις 20 άνθρωποι έχουν δεχτεί την επίθεση πούμα σε αυτήν την ορεινή Πολιτεία και δύο από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας της πανίδας της Ουάσινγκτον.

Μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της επίθεσης. Αναμένεται επίσης να γίνουν εξετάσεις στο ζώο -το οποίο σκοτώθηκε από ένα πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο- για να εξακριβωθεί εάν έπασχε από κάποια ασθένεια.

Οι επιθέσεις πούμα, ενός αιλουροειδούς γνωστού και με την ονομασία κούγκαρ, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι αρχές συνιστούν, στην περίπτωση που κάποιος δεχτεί επίθεση, να κάνει ό,τι μπορεί για «να παραμείνει όρθιος και να χτυπήσει το ζώο» και, κυρίως, να μην επιχειρήσει να τρέξει για να φύγει, ούτε να παραστήσει τον πεθαμένο.