ΓΛΥΚΟ

Γιαουρτοζελέ φράουλα

Δροσερό, γρήγορο, τέλειο!

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή τουλάχιστον 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

400 ml νερό

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Κουβερτούρα τριμμένη, για σερβίρισμα

4-6 φράουλες, κομμένες στη μέση, για σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε το μισό από το νερό (200 ml) σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε και ταυτόχρονα προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μοιράζουμε σε μπολάκια ή κολονάτα ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν. Εναλλακτικά αδειάζουμε το γιαουρτοζελέ σε μεγάλη φόρμα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και φράουλες κομμένες στη μέση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης