ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΧΟΡΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Spring rolls

Ψιλοκόβουμε λαχανικά, γεμίζουμε τα ρολάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο.

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 10′

ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)

2 πράσα, ψιλοκομμένα

2 καρότα, τριμμένα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κουρκουμάς

½ κ.γ. σκόνη κάρι

Αλάτι, πιπέρι

3 φύλλα κρούστας

2 κ.σ. σουσάμι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον κουρκουμά και το κάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Τα διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση και ξανά στη μέση. Τα ανοίγουμε και τα κόβουμε στις τσακίσεις έτσι ώστε να έχουμε 12 μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στη μία μικρή πλευρά της κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις λωρίδας  ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να μη μας φύγει στο τύλιγμα. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κλείνουμε το κάθε ρολό με λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε ντύσει με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή με σάλτσα δαμάσκηνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk