Η ταινία «Στο Αεροδρόμιο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργάνωσε στο κτίριο στέγασής της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών από την Πέμπτη 31 Μαρτίου ως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ημέρα απονομής των βραβείων (φιλοτεχνημέα από τη γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη).

Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Μύρνα Τσάπα πρόεδρο, Λουκά Παλαιοκρασά και Άννα Αντωνοπούλου, παρακολούθησε περίπου 100 ταινίες τις πέντε ημέρες της εκδήλωσης και επεσήμανε το υψηλό επίπεδο των ταινιών και την καλλιτεχνική έμπνευση όλων των συντελεστών τους.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες βραβεύσεις δόθηκαν τέσσερα βραβεία σκηνοθεσίας στους κάτωθι:

Ελένη Λαζαρίδη, σκηνοθέτιδα της ταινίας «Πάτα Γερά στα Σύννεφα» για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει το θέμα της ίσης προσβασιμότητας.

Βίβιαν Παπαγεωργίου,  σκηνοθέτιδα της ταινίας «Απολεσθέντα» για την συγκινητική ματιά και τον όμορφο σχεδιασμό.

Αλέξανδρο Ρέλλο,  σκηνοθέτη της ταινίας  «ΤόληςLive η Τορόντο», για την ευαισθησία με την οποία προσέγγισε σκηνοθετικά το θέμα του, την αρίστη καθοδήγηση των ηθοποιών και την λελογισμένη χρήση της μουσικής

Αναστασία Σίμα, σκηνοθέτιδα της ταινίας «Antivirus», , για τον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο η σκηνοθέτις χρησιμοποίησε τα μέσα που είχε διαθέσιμα και τη μαγνητική ερμηνεία της μοναδικής της πρωταγωνίστριας

Απονεμήθηκαν επίσης τέσσερις εύφημες μνείες:

Εύφημη Μνεία στους σκηνοθέτες της ταινίας «A La Carte», Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβαρα, για την υποκριτική λιτότητα και τις λεπτές αποχρώσεις και όψεις των χαρακτήρων

Εύφημη Μνεία «Stefilm» στον σκηνοθέτη της ταινίας «Πάμε για Μπύρες», Χάρη Γιουλάτο, για την ευρηματική σκηνοθετική προσέγγιση του.

Εύφημη Μνεία «Ντίνος Κατσουρίδης» στον σκηνοθέτη της ταινίας «Πρώτο Μπάνιο», Αλέξανδρο Κωστόπουλο, για την εκφραστική δυναμική της εικόνας του

Εύφημη Μνεία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στην σκηνοθετιδα της ταινίας «Every Sunday”, Καίτη Παπαδήμα για τη σχέση που καλλιέργησε με τις ηρωίδες της και που είχε ως αποτέλεσμα να φέρει στο φως χαρακτήρες που συνήθως περνούν απαρατήρητοι.

Τέλος, να σημειωθεί για μια ακόμη φορά, ότι το Πανοραμα Μικρού Μήκουςτης ΕΕΣ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος και απεδείχθη άκρως επιτυχημένο καθότι όλες οι προβολές ήταν γεμάτες. Αυτό σημαίνει μια καλή αρχή για την πρωτοβουλία του Σωματείου γιατί όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί.