Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ανακοίνωση ότι η ταινία «Top Gun Maverick» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών παρουσία του πρωταγωνιστή της Τομ Κρουζ και μια νέα ανακοίνωση του φεστιβάλ αναφέρει ότι μια επίσης πολλά υποσχόμενη ταινία, ο «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, θα κάνει και αυτή την πρεμιέρα της στην μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου που φέτος θα διεξαχθεί για 75η φορά στην ιστορία της από τις 17 ως τις 18 Μαΐου.

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του θρυλικού τραγουδιστή  Έλβις Πρίσλεϊ (1935-1977) ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ.

Κυρίαρχες μορφές στο καστ της ταινίας θα είναι όχι μόνο ο νεαρός ηθοποιός Όστιν Μπάτλερ που υποδύεται τον Πρίσλεϊ αλλά και ο Τομ Χανκς που κρατά τον ρόλο του συνταγματάρχη Πάρκερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φεστιβάλ, «η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϋ και του Πάρκερ που εκτείνεται σε πάνω από 20 χρόνια, από την άνοδο του Πρίσλεϊ στη φήμη μέχρι την πρωτόγνωρη διάσημη πρωτιά του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την απώλεια της αθωότητας στην Αμερική.»

Φυσικά, κεντρική θέση σε αυτό το ταξίδι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϋ την οποία υποδύεται η Ολίβια Ντε Τζόντζ.

Σκηνοθέτης με φαντασία και πληθωρικός στην έκφρασή της, ο Λούρμαν είναι ο δημιουργός του «Μεγάλου Γκάτσμπι» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που το 2013 άνοιξε το φεστιβάλ των Καννών αλλά και του «Μουλέν Ρουζ» που επίσης σήκωσε την αυλαία της διοργάνωσης το 2001 και οδήγησε αργότερα τη Νικόλ Κίντμαν για πρώτη φορά στις υποψηφιότητες των Οσκαρ. Η πρώτη ταινία του Λούρμαν «Stricktly ballroom» παίχθηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 45ου φεστιβάλ το 1992.