«Μας δίδαξε σεμνά και αθόρυβα ότι για να γίνεις καλλιτέχνης, πρέπει να ζεις σαν καλλιτέχνης, να γίνεις ο ίδιος έργο τέχνης, πράγμα που τήρησε και διατήρησε μέχρι το τέλος, χωρίς να φοβάται κανένα τίμημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του σκηνοθέτη Γιώργου Πετρίδη η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ο γεννημένος στην Αθήνα το 1934 Πετρίδης, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε περισσότερες από 50 ταινίες, έχοντας περάσει πρώτα από την Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1952-1955). Ανάμεσα στους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε είναι οι Ίων Νταϊφάς, Γρηγόρης Γρηγορίου, Ντίμης Δαδήρας, Γιάννη Δαλιανίδης και Αλέκος Σακελλάριος.

Η επιτυχημένη κωμωδία «Αν έχεις τύχη» (1964) με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος, ενώ άλλες δικές του ταινίες, γυρισμένες στη δεκαετία του 1960 είναι οι «Σαράντα παλληκάρια» (1961), «Το παιδί του μεθύστακα» (1961), «Χωρίσαμε ένα δειλινό» (1966), «Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός» (1967) και «Τα παιδιά του λιμανιού» (1969). Επίσης ο Πετρίδης γύρισε αρκετά ντοκιμαντέρ ενώ μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν η τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός σταθμός» στην δεκαετία του 1970.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όπως η ΕΕΣ επισημαίνει, ο Πετρίδης «στήριξε πάντα τις διεκδικήσεις των Ελλήνων σκηνοθετών και αγωνίστηκε δυναμικά για όλα τα αιτήματα του σωματείου μας, όντας ενεργός από το 1974.»

Από το 1992 ο Πετρίδης ήταν παντρεμένος με τη Μαριλίζ Ριτσάρδη και είχε έναν γιο, τον Φώτη Πετρίδη, από τον πρώτο του γάμο.