Βελουτέ κολοκύθας

Η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα σε μια πρωτότυπη εκδοχή με γκοργκοντζόλα και καβουρδισμένα φουντούκια.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 40′-50′

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

120 ml ελαιόλαδο

200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη, γλυκιά κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)

50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Γκοργκοντζόλα σε κύβους, για το σερβίρισμα

Καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα φουντούκια, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το τζίντζερ, το μέλι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. Τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ ή σε κανονικό μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την γκοργκοντζόλα και τα φουντούκια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk