Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή (30/1, 19:30) για την 20η αγωνιστική της Superleague, με τον Πέδρο Μαρτίνς να καταστρώνει τα πλάνα του για το μεθαυριανό ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που ανανέωσε το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το 2024 με τους πρωταθλητές Ελλάδας, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για το παιχνίδι με τον Δικέφαλο του βορρά. Ο προπονητής των Πειραιωτών είδε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να επιστρέφει στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ταξιδέψει με την αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον Μπουχαλάκη κανονικά προπονούνται και οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους δυο Έλληνες στόπερ να αναμένεται να είναι και στο αρχικό σχήμα για το ματς της Κυριακής.

Στη διάθεση του Μαρτίνς είναι πλέον και οι Χένρι Ονιεκούρου, Γκάρι Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά που αποκλείστηκαν από το Κόπα Άφρικα, με τον τελευταίο μάλιστα να αναμένεται να είναι και αυτός στην ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού είναι πιθανό να επιλέξει και πάλι σχηματισμό με τρείς στόπερ, μιας και ο Μαρτίνς είναι ικανοποιημένος με όσα έχει δει στα δυο ματς που έχει παίξει με τριάδα.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες σε δυο παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν 6-0 γκολ και 6 βαθμούς και ο Πορτογάλος κάνει σκέψεις για παρόμοιο σχήμα και με τον ΠΑΟΚ μιας και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Όσον αφορά τις σκέψεις του για την ενδεκάδα ο Βατσλίκ αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό που είχε σε προπόνηση στον Ρέντη μετά από σύγκρουση με τον Μανωλά. Ο Πορτογάλος δεν έχει αποφασίσει αν θα παίξει με τετράδα ή τριάδα, όμως το πιθανότερο είναι να επιμείνει σε έναν σχηματισμό 3-5-2.

Πέραν του Τσέχου γκολκίπερ που μοιάζει σίγουρος, την τριάδα θα αποτελούν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Μπα, ενώ στις δυο πλευρές θα είναι δεδομένα από τα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και από τα δεξιά ο Ανδρούτσος που έχει πιο πολλές πιθανότητες έναντι του Λαλά, διότι ταιριάζει περισσότερο στο συγκεκριμένο σύστημα συγκριτικά με τον Γάλλο.

Στη μεσαία γραμμή σίγουροι είναι οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, ενώ η λογική λέει πως αν ο Μαρτίνς επιλέξει σχηματισμό με τριάδα ο τρίτος του άξονα θα είναι ο Αγκιμπού. Στην επίθεση οι επικρατέστεροι είναι οι Ελ Αραμπί και Μασούρας, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει έναν διπλό ρόλο, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στην εξαιρετική συνεργασία των δυο επιθετικών του.