Καρμπονάρα light

Χρησιμοποιούμε ζυμαρικό ολικής άλεσης, βραστό ζαμπόν και άπαχα τυριά με αποτέλεσμα η κάθε μερίδα να έχει μόνο 412 θερμίδες. Οσο για την γεύση της; Απίθανη!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 25′-30′

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

250 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης

1 κ.σ. βούτυρο light

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

15 λευκά μανιτάρια σε φέτες

200 γρ. βραστό ζαμπόν

50 ml λευκό κρασί

250 ml κρέμα γάλακτος light

300 γρ. τυριά άπαχα της αρεσκείας μας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα λιγκουίνι για 7 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Οταν το μείγμα πάρει μία βράση, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τα λιγκουίνι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk